Links

Hieronder vindt u een aantal links naar websites die mogelijk interessant kunnen zijn. Sommige zijn algemeen bekend, andere meer specifiek.

 

LITERATUUR

Op dbnl.org, de digitale bibliotheek voor de letteren, staat een schat aan primaire teksten, gegevens over schrijvers en Nederlandse literatuurgeschiedenis.   
http://www.dbnl.org

 

EERSTE WERELDOORLOG 

De Stichting Studiecentrum Eerste Wereldoorlog wil in de eerste plaats een kenniscentrum zijn met betrekking tot de Eerste Wereldoorlog. Dat zij daar goed in slaagt kun je zien op
http://www.ssew.nl/  

De ‘Western Front Association Nederland (WFA-Nederland) is een vereniging van beroeps- en amateurhistorici die bestudering van de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog ten doel heeft’, zoals zij op haar zeer uitgebreide website vermeldt
http://www.wereldoorlog1418.nl/wfa-nederland/index.html

Als je in de Zuidwesthoek van België komt om de voormalige slagvelden te bekijken, moet je zeker het In-Flanders-Fieldsmuseum in Ieper bezoeken.
http://www.inflandersfields.be/

Een aanrader is ook ‘De Wegen van Herdenking van de Eerste Wereldoorlog in de Nord-Pas de Calais’. Met interessante en niet altijd bekende informatie over de oorlog, de achtergronden, wederopbouw. Met nieuws over de herdenkingen die gaan plaatsvinden in 2014.
http://www.wegenvanherdenking-noordfrankrijk.com/

Wie met een klein gezelschap de slagvelden van het Westelijk Front wil bezoeken, heeft een uitstekende gids aan de historicus Paul Hilferink. Hij is te bereiken via  http://www.oxfordroad.nl

 

FUNERAIRE CULTUUR 

De oudste vereniging, van oorsprong stichting, op het gebied van de culturele aspecten van begraafplaatsen en dodenbezorging is de Terebinth.
http://www.terebinth.nl/

In Deventer werd de oude begraafplaats dankzij de inspanningen van de Stichting Oude Begraafplaatsen Deventer e.o. geïnventariseerd en terughoudend gerestaureerd. De begraafplaats is tegenwoordig een rijksmonument.
http://www.sobd.org/

 

DODENDANS

In Nederland is het verschijnsel ‘dodendans’ niet zo bekend, maar in de ons omringende landen des te meer. Vooral in Duitsland, Zwitserland en Frankrijk waren en zijn er verschillende dodendansen te vinden en worden er ook nog steeds kunstenaars door geïnspireerd. Er bestaat ook een Europäische Totentanz Vereinigung.
http://www.totentanz-online.de/totentanz.php

 

AND NOW FOR SOMETHING COMPLETELY DIFFERENT

Sandra de Cocq - relatietherapeut en coach - ook voor samengestelde gezinnen
http://www.decocq-coach.nl