Publicaties

Behalve een aantal artikelen over historische, funeraire en literaire onderwerpen, en een paar MEMO-deeltjes (analyses over literaire werken) schreef ik onder meer ook:

Neem mijn jeugd, die stierf vandaag, Kunstenaars in de frontlinie van de Eerste Wereldoorlog

Neem mijn jeugd, die stierf vandaag, Kunstenaars in de frontlinie van de Eerste Wereldoorlog

Neem mijn jeugd, die stierf vandaag toont een breed panorama van de kunstscène in Europa op het einde van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw: van muziek tot beeldende kunst en literatuur. 

 

 

 

10 jaar Frion

10 jaar Frion 2001-2011 

10 Jaar Frion 2001-2011, Van zorgen voor, tot zorgen dat…, uitgever Frion, Zwolle, 2011

 

 

Een literair portret van de Achterhoek

Een literair portret van de Achterhoek, uitgeverij Terra, Arnhem, 2007.

Meer dan driehonderd auteurs treden voor het voetlicht. Zijzelf worden belicht, of hun publicaties, of hun opvattingen. Van Zutphen tot Almen: overal hebben landelijk bekende auteurs hun sporen nagelaten.

Deze uitgave is alleen nog verkrijgbaar bij de auteur zelf. Prijs € 7,-- excl. verzendkosten.

 

 

 

 

Literaire wandelingen in OverijsselLiteraire wandelingen in Overijssel / Salland

Deze uitgave bevat een mengeling van wetenswaardigheden over schrijvers, anekdotes over hun leven, citaten uit hun boeken en uiteenlopende meningen over de auteurs en hun werk.

De beschreven literaire route in deze uitgave start in Bathmen, ten oosten van Deventer, en voert verder langs Colmschate, Lettele, Schalkhaar, Diepenveen, Olst, Wijhe, Wesepe, Heeten, Raalte, Luttenberg en Heino naar Laag-Zuthem en Herxen, ten zuiden van Zwolle.